13. listopadu 2015

RECEPT: Čokoládové muffiny

Co budeme potřebovat?

- 120g hladké mouky
- Lžička kypřícího prášku
- 75g moučkového cukru
- 100g čokolády na vaření
- Lžíce kakaa
- 80ml mléka
- Vajíčko
- 40ml rostlinného oleje
Doba pečení: 180°C, 25 minut
Postup:
1) Nejprve můžeme začít tím, že si plech na muffiny vyložíme papírovými nebo silikonovými košíčky. Já jsem tentokrát zvolila papírové, jelikož jsem si muffiny brala druhý den do školy na svačinu.
2) Dále už si vezmeme šlehací mísu a nalijeme do ní tekuté ingredience. Takže vajíčko, mléko a rostlinný olej. Mléko jsem použila bez laktózy a olej byl řepkový.
3) V druhé mísy si dáme sypké ingredience – mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a kakao.
4) Lžící spolu tyhle sypké věci promícháme.
5) Mixérem vyšleháme tekuté ingredience a postupně přidáváme sypkou směs. Pozor práší to! Mělo by nám vzniknout tmavě hnědé, tekutější těsto.
6) Nastal čas na nastrouhání čokolády. Vezměte struhadlo a nastrouhejte všechnu čokoládu najemno – tuto část upřímně nenávidím, je to piplačka a čokoláda se topí v rukách. Když mát hotovo přisypte k již hotovému těstu.
7) Teď už nepoužívejte mixér, ale vezměte si lžíci a čokoládu do těsta pěkně vmíchejte. Nyní si můžete zapnout troubu na 180°.
8) Zbývá už jen naplnit košíky hotovým těstem. Mně těsto vyšlo na 8 muffinů a košíky jsem plnila zhruba do tří čtvrtin. Jelikož jsem se už spoustu muffinů napekla, tak to mám tak nějak v oku.


Nakonec pečeme 20-25 minut v troubě na 180°. Každá trouba peče jinak a tak si muffiny prostě musíte pohlídat. 
Snad vám budou chutnat tak jako mě.

Doufám, že se vám recept líbil a že ho vyzkoušíte. 
Pekla jsem už něco kolem 20 různých receptu, tento mám však nejraději :)


Sdílejte:
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr

Štítky článku:

0 komentářů:

Okomentovat