14. srpna 2016

RECEPT: Americké cookies

Určitě všichni znáte americké sušenky, které se dají normálně koupit skoro v každém supermarketu. No a já vám dnes povím, jak si takové sušenky můžete upéct doma, bez jakýchkoliv konzervantů a podobných věcí.

Budete potřebovat:
70g změklého másla
125g třtinového cukru
1 vejce
150g polohrubé mouky
4g jedlé sody nebo prášku do pečiva
1,5g soli
150g hořké čokolády/čokolády na vaření na kostičky
Postup:
1, Změklé máslo pokojové teploty vyšleháme s třtinovým cukrem, můžete ručním šlehačem, ale dá se to zvládnout i obyčejnou metličkou. Po důkladném vyšlehání přidáme vajíčko, a zase šleháme.
2, V druhé misce smícháme sypké ingredience, takže mouku, jedlou sodu (nebo prášek do pečiva) a sůl. Vše suché důkladně promícháme, abychom v sušence například nekousli do slané hrudky.
3, Suchou směs pomalu přidáváme do té tekuté, třeba po pěti lžících, a mícháme. Hlavně tam tu sypkou nedávejte najednou, měli byste jí všude, a také by vám to udělalo hrudky.
4, Když máte takové lepivější těsto smíchané, přišel čas tam dát hořkou nebo čokoládu na vaření nakrájenou/nalámanou na kostičky. MLÉČNOU NE! Mléčná čokoláda by po vychladnutí neztvrdla, ani kdybychom ji dali do mražáku. Zaručuju, že i milovníci mléčné čokolády si v sušenkách pochutnají na té hořké. Těsto s čokoládou promíchtejte polévkovou lžící.

5, Když máme promícháno, vezme si na pomoc dvě polévkové lžíce a vytvoříme kopečky asi na jednu polévkovou lžíci. Těsto se opravdu hodně rozlívá, tudíž na jeden standartní plech dejte maximálně 8 nebo 9 sušenek! Těsto vyjde přibližně na 15 sušenek.
6, Pečeme 10-12 minut v rozehřáté troubě na 175°C. Hlavně se řiďte instinkty, tak aby sušenky nebyly spálené. Po vytáhnutí z trouby necháme zchladnout a ztvrdnout, a poté můžeme konzumovat.
Snad se vám dnešní recept líbil, i když toto je primárně knižní blog, tak se třeba inspirujete a sušenky si upečete. 

Dobrou chuť! :)

PS. Od doby, kdy jsem fotila tento recept na blog jsem je pekla ještě třikrát.. :D


Sdílejte:
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr

Štítky článku:

2 komentáře:

  1. Cookies mam moc rada :-) A delam i ruzne obmeny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také více receptů, a dělám je jak se mi zachce :D

      Vymazat